11 January 2009

Best of 2008

För ett tag sedan ombads jag av min brittiske vän och kollega Paul Gravett att välja ut tre av de bästa svenska seriealbumen från förra året till en internationell genomgång av serieåret 2009. Dessa ligger nu uppe, här, tillsammans med tips från ett antal olika länder. Klicka gärna vidare bland artiklarna och se vad mer Paul mer har skrivit om. Hans sida är alltid värd att besöka, och hamnar nu även i min officiella länklista, som jag tänker bygga ut efterhand. Som synes valde jag Det är bara lite AIDS, Döda paret och deras "vänner" samt Einsteins fru. Klicka på de olika titlarna för att komma till mina kortrecensioner av respektive bok.

Sanningen bodde inte i honom

Ofta när jag håller på med ett projekt är jag ganska försiktig med att prata offentligt om det, men när det gäller planerna på att göra om Fritiof Nilsson Piratens liv och verk till serier har det varit ut ett tag nu. Vi hade en utställning som ställdes ut på Piraten Sällskapets museum förra sommaren, och nu skall den visas på Malmö Stadsbibliotek. Från och med i morgon, måndag, klockan 10.00 kan man se utställningen uppe på balkongen intill vuxenserie-avdelningen. Kom gärna förbi och kika.

Vill du veta mer om projektet (som legat nere ett tag nu på grund av att både jag och illustratören Axel Trumpfheller haft alltför mycket att göra) kan du även besöka dess blogg, på adress whereispiraten.blogspot.com.