« Comix

Seriernas gränslösa värld

En av de mest attraktiva karaktärsdragen i serier i största allmänhet är den gränslöshet de erbjuder. Alla naturlagar har omkullkastats vilket erbjuder en fantastisk flykt från verklighetens mycket mer rigida ramar. Serietecknare är bland de mest kreativa av alla konstnärer och de som lyckas bäst är de som tänjer mest på gränserna.

Jag har själv skissat mycket på olika serieprojekt i mina dagar. Jag brukar sitta framför ritbordet med en engångs vape i ena handen och pennan i den andra och skissa fram mina karaktärer och deras många gånger bisarra öden. Det gäller inte bara att vara en fena på att rita, man måste också besitta skarp kompetens att med bara några få ord skapa personligheter och scenarier som slår.

Den ultimata verklighetsflykten

Det är en underbar värld; en flykt från verkligheten på många sätt, men samtidigt är det verkligen inte lätt att lyckas med sina projekt. Att göra karriär på serietecknande är i det närmaste dödsdömt idag - tyvärr.

För egen del är det en hobby som skänker mig stor glädje och utlopp för min kreativitet. Det är otroligt roligt att gå tillbaka i arkiven och kolla på de alster jag skapade för några år sedan. Ofta kan gamla idéer få nytt liv och föda nya koncept. 

Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av serieskapande att bara tuta och köra, men gör det för egen del. Som sagt, att "lyckas" som serietecknare kräver en utomjordisk skopa tur. Det har med så mycket mer än talang att göra!

17 Aug 2023