« Comix

Kan det bli för mycket sol?

Ställer man den frågan nu i april så kommer nog ingen att säga ja men samma fråga efter midsommar kan ju faktiskt få ett helt annat svar. Det kan bli för mycket av det goda och några tillfällen då man verkligen inte vill ha solen i ansiktet är:

  • Första sovmorgonen på flera månader
  • När man vill se på sommarlovsmorgon
  • Vid datorn när man försöker jobba eller spela

Hur löser man det då? Man kan hänga upp filtar och lakan i alla fönster för att få bort det direkta solljuset men hur snyggt blir det på en skala? Minus 12 ungefär eller hur. Nej, den bästa lösningen är fönstermarkiser. 

Markiser med motor

Att sätta upp fönstermarkiser med motor är nog det bästa man kan göra. Du kan ställa in dem så de automatiskt känner av solskenet och drar för eller så gör du det manuellt genom att trycka på en knapp. Då får du skugga precis där du vill ha den och slipper en TV med solblänk som tar bort bilden, du slipper väckas av solen i ögonen och du kan jobba på i lugn och ro utan att störas. 

En markis är relativt enkel att sätta upp och en bra investering. Tänk bara på att de är känsliga för vind så bor du i ett område där det blåser mycket bör du välja fönstermarkiser som fungerar mer som en gardin. De sticker inte ut och blir ett vindfång men skyddar mot sol precis lika bra. 

4 Apr 2022