« Comix

Kul lekar i vatten

Att leka i vatten eller med vatten, det är något många barn uppskattar. En kul sak är att besöka en vattenlekpark som Cado Aqua har. Det passar bäst om sommaren. Sedan finns det en massa kul lekar att göra i poolen, om du har en sådan eller om ni är utomlands där det finns pool. Här är två kul lekar:

Kanonkule-tävling

Antal spelare: Minst 2, men det är roligare med fler!

Utrustning: Ingen, men detta måste göras på djupet. Du kan välja om du vill ha en hoppbräda eller inte.

Hur man spelar: du kan använda en hoppbräda (eller bara sidan av poolen) för att hoppa i vattnet och skapa det största plasket! Den som gör det bästa kanonstänket vinner. Inrätta minst en domare innan spelet börjar.

Vad är klockan Herr Haj?

Antal spelare: Minst 4 personer fungerar bäst, men det kan göras i en större grupp

Utrustning: Ingen

Hur man spelar:  En person väljs ut att vara "Herr Haj." Herr Haj står borta från sidan av poolen vänd mot fisken han planerar att äta till middag. Sedan vänder han ryggen till medan fisken skriker: "Herr Haj vad är klockan?" Hajen kan säga klockan 1, klockan 2, etc. Varje nummer motsvarar antalet steg mot hajen de ska ta. När Herr Haj ropar ut klockan, vänder han sig snabbt om och tittar var alla är innan han vänder ryggen till igen. Spelet fortsätter tills Herr Haj ser att simmarna kommer väldigt nära honom. Vid den tidpunkten när Herr Haj tillfrågas "Vad är klockan", skriker Shark, "Matdags!" Vid det här laget kommer Herr Haj att tagga någon och den personen blir Herr Haj.

18 Jan 2023