« Comix

Måste klassrummet vara fult?

Hur såg ditt klassrum ut när du gick i skolan? Vårt var hemskt! Fyrkantiga bänkar med grön skiva och stolar som såg ut som de var hämtade från 1800-talet eller något. Jag trodde länge, även som vuxen, att klassrum ser ut så här överallt. Men så fel jag hade! 

Jag besökte en förskola som skulle teckan tillsammans med mig och det var som en oas av glädje och lek. Deras möbler kom från Cadiform och de var allt annat än fula. Istället var det fokus på estetik - utan att tulla på funktionen! Mycket smart säger jag. Barnen får ett rum som hjälper dem att vara kreativa istället för att känna sig nedstämda. 

Även ett högstadium kan vara trivsamt

Det företag de hade anlitat har massor av saker för skolan och förskola, se hela sortimentet här, och det jag gillade allra mest var att de har utrustning och möbler för alla åldrar. Det går alltså att snygga upp ett högstadium också. 

Men det är klart att då måste det också finnas pengar. Att kunna budgetera för att barnen ska ha det bra i skolan kanske inte ligger längst upp på listan av saker som utbildningsnämnden ska prioritera. Men om jag hade fått bestämma så hade alla skolor fått välja fritt ur hela sortimentet. Det är ju trots allt våra framtida ledare, läkare, sköterskor och alla andra som för samhället framåt som går i skolan idag och de måste vi vara rädda om.

30 Dec 2022