« Comix

Skaffa en rutin för din veckostädning

Mellan barnen som älskar rörigt konst och hantverk, din makes vana att lämna kläder utanför tvättkorgen, din älskade hunds leksaker överallt plus din egen oförmåga att hålla ordning på ditt hemmakontor, kan det vara nästan omöjligt att hålla ett rent hem. Och tanken på att ta itu med hela röran under en helg kan vara skrämmande. Tack och lov för veckostädningsscheman. De låter dig effektivisera dina sysslor, så att du istället för att lägga en eller två dagar på helgen kan göra lite i taget. 

Undersökningar har visat att människor som städar regelbundet är gladare, mer avslappnade och mer produktiva. Om du känner att du har ont om tid för att städa, så går det så klart anlita en städfirma i Göteborg. Men det kan ändå vara bra att göra upp ett egen bra rutin för att städa. 

Planera strategiskt för att spara tid

Vissa saker bör du göra varje dag för att behålla hemmet rent. Det är saker som inte tar mer än ett par minuter och kan göras då du går från ett rum till ett annat. Till exempel, på morgonen, släng smutsiga kläder i en korg och bädda din säng. Torka av handfatet i badrummet och häng upp våta handdukar. Lägg eventuellt smutsiga frukostfat i diskmaskinen. Ta ut soporna på väg ut genom dörren. Torka av bänkar och ladda diskmaskinen när du lagar middag.

Att spendera tio minuter på att ta bort röran när du kommer hem från jobbet kan dramatiskt förbättra ditt hems renlighet!

27 Dec 2022