« Comix

Tips då du ska flytta snabbt

I en perfekt värld, där har du gott om tid inför din flytt. Det bästa är att ha runt 4 veckor på dig, så att du hinner med allt. Men det finns tillfällen då det är ett måste att göra flytten snabbt. Det kan vara att du inte visste i tid att du skulle flytta, eller att du helt enkelt skjutit upp det. Men du kan här få bra tips på hur du ska göra flytten smidig och snabb.

Börja med logistiken

Ditt första steg blir antingen att anlita en flyttfirma eller att hyra en lastbil och be vänner om hjälp. Detta beror på om du känner att du vill ha en professionell hjälp med din flytt eller om du planerar att göra det själv. Om du använder en flyttfirma, så kan du kolla in www.flyttfirmaupplandsbro.se

Gör en plan för din flytt

När du har anställt flyttfirma eller hyrt en lastbil, bestäm vad du behöver göra under tiden du har fram till flyttdagen. På nätet finns det bra flyttchecklistor. Notera vilka uppgifter som behöver göras (bortse från tidsramen eftersom du har ont om tid), och sammanställ dem i en lista. Du kan lägga till uppgifter som är specifika för dina omständigheter.

Fler bra tips

Innan du packar, kasta, sälj eller skänk saker du inte vill ta med dig till nya bostaden. Se sedan till att du har många kartonger när du väl börjar packa samt se till att märka upp alla lådor. Har du bråttom så kan du packa huller om buller, men att packa rum för rum lönar sig då du ska packa upp!

28 Nov 2022